Óráról órára mutatjuk, hol fog esni csütörtökön

2019. április. 11 8:13

Délnyugat felől egy ciklon csapadékzónája érte el hazánkat, melynek köszönhetően csütörtökön és pénteken egyre többfelé várható eső, záporok, elszórtan zivatarok kialakulása.

Bár a csapadék nagy részét Szlovénia és Horvátország kapja, hazánk délnyugati területeire is jelentős, akár 50 milliméter eső érkezhet péntek estig. Ebből csütörtök estig 25-30 milliméter hullhat le. Összeállításunkban bemutatjuk a ciklon csapadékzónájának útját, valamint a csütörtöki napon várható csapadékösszegeket is szemléltetjük.

Csütörtök estig az ország nagy részén 1-10 milliméter eső várható. A napi csapadékösszegek délnyugattól északkelet felé csökkennek és látható, hogy a jelenlegi modellfuttatások alapján Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti része, valamint a keleti határszél egyes területei akár ki is maradhatnak az esőből. Az Alföld nagy részén a várható csapadék a délelőtti, kora délutáni órákig lehullik, majd péntek éjjel ered el itt ismét az eső.

Délutántól elszórtan, főként az ország délkeleti felében valószínű zivatarok kialakulása. Az északi szelet az Alpokalja és a Zemplén térségében időnként viharos, 60-75 km/órás lökések kísérhetik, több megyére figyelmeztetés érvényes. Érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat.

Várható csapadékösszeg csütörtök 23 óráig:

A következő térképek óráról órára mutatják a csapadékzóna útvonalát:

április 11. csütörtök, 7 óra:

8 óra:

9 óra:

10 óra:

11 óra:

12 óra:

13 óra:

14 óra:

15 óra:

16 óra:

17 óra:

18 óra:

19 óra:

20 óra:

21 óra:

22 óra:

23 óra:

Április 12. péntek éjfél:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás