Mutatjuk, merre kell fagyra számítani a következő napokban

2019. április. 15 16:42

Kedd és szerda hajnalban erős éjszakai lehűlésre kell számítani. Térképeken mutatjuk be, hol a legnagyobb a fagyveszély.

Hazánkban jellemzően az utolsó tavaszi fagyok április 8-15. közötti időszakban mutatkoznak. Idén előre láthatólag még ezen az időszakon túl is kell fagypont alatti hőmérsékletre számítani. A következő napokban a magasban már enyhülés megy végbe, de a talajfelszínen a derült ég és szélcsendes idő miatt talajmenti fagyokra kell készülni.

Kedd hajnalban országszerte felhőtlen lesz az ég, emiatt a talaj felszínén (alábbi térkép) több helyen kell fagy kialakulásával számolni. Legnagyobb valószínűséggel a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység völgyeiben süllyed 0 fok alá a hőmérséklet.

Szerdán a Dunától keletre fekvő területekre fölé már felhőzet sodródik, így arrafelé megszűnik a fagyveszély, de a Dunántúl völgyeiben ismét többfelé kell fagyra (alábbi térkép) számtani a talaj mentén.

Csütörtökre már enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, valamint az ország nagy részén már több lesz a felhő, így jelentősebben csökken a fagyveszély.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.