Mutatjuk, mikor érkeznek a zivatarok, óráról órára

2019. április. 26 14:59

A délutáni és esti órákban az érkező hidegfront hatására egyre több helyen valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Képsorozaton szemléltetjük várható megjelenési helyeiket.

Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire hoz záporokat, zivatarokat a péntek késő délutáni, esti óráktól kezdődő időszakban. A legtöbb eső várhatóan a Dunántúl délkeleti részein, valamint a Duna-Tisza-közén hull. Arrafelé kisebb körzetekben akár 10-15 milliméter is eshet néhány óra alatt. A főváros térségében az éjszakai és szombat délelőtti órákban kell zivatarra, majd a későbbiekben esőre számítani. A déli órákra hagyja el Budapest térségét a csapadékzóna. A délután második felében már csak a délnyugati megyékben, illetve a Tiszántúlon fordulhatnak elő záporok. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Péntek, 18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Ma a gyulladásos panaszok felerősödhetnek. Csökken az ingerküszöb. Lehetnek emésztési problémák. A szél megerősödik, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.