Viharos erejű széllökésekre figyelmeznetek hét megyében

2019. május. 06 10:46

Az időjárásunkat több napja meghatározó ciklon hétfőn még több helyen, kedden már csak északkeleten okozhat viharos erejű széllökéseket.

Hétfőn az északi, északnyugati szelet a Dunántúl északnyugati, nyugati tájain, északkeleten (Zempléni-hegység, Bodrogköz térségében) pedig az északkeleti szelet gyakran viharos (általában 60-75 km/óra) széllökések kísérik. Estére a legtöbb helyen megszűnnek a viharos erejű széllökések.

Hétfőn napközben fokozatosan gyengül az eső intenzitása, várhatóan délutántól, kora estétől jelentős mennyiségű csapadék már sehol nem hullik. Ma a legmagasabb hegycsúcsokon napközben időszakosan megmaradó hóréteg esetleg kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a viharos erejű szél miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden reggel, délelőtt északkeleten (kiemelten a Bodrogköz térségében) átmeneti viharos (60-75 km/óra) széllökések előfordulhatnak. Borsod-Abaúj-Zempén megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes keddre vonatkozóan a viharos erejű széllökések veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás