Viharos szélre figyelmeztetnek több nyugati megyében

2019. május. 11 10:36

Szombaton késő estétől a Dunántúlon nagy területen várhatóak viharos erejű széllökések. A figyelmeztetés vasárnap estig érvényes.

Szombaton napközben az északkeleti területeken helyenként zivatar kialakulhat. Délutántól, késő délutántól a Dunántúlon is kialakulhatnak zivatarok – az éjféli órákhoz közeledve egyre nagyobb számban – viharos szél (55 – 65, 70 km/óra) kíséretében. Vasárnap a zivatartevékenység az ország középső sávjára korlátozódik. A szombat késő estétől megerősödő északi szél vasárnap a nyugati megyékben nagy területen viharossá is fokozódik (70-80 km/óra). Elsősorban a délnyugati tájakon az ismétlődő záporos csapadékból lokálisan nagyobb mennyiség (> 15-20 milliméter) is eshet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombat késő estétől kezdődően a viharos erejű szél miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.