Több százezer embert evakuáltak Indiában a Vayu ciklon miatt

2019. június. 13 13:32

Bár az utolsó órákban Vayu módosított útvonalán és éppen elkerüli Gujarat part menti részeit, heves esőzés és rendkívüli szélviharok várhatók a térségben.

Nem kíméli Indiát az időjárás, az elmúlt időszakban több szélsőséget is elszenvedett a térség. Május elején a 3-as erősségű Fani trópusi ciklon követelte több mint kétezer ember életét az északkeleti területeken és Bangladesben, majd május közepétől a fokozódó, helyenként 50 fokos hőség teszi elviselhetetlenné a nappalokat. Újabb trópusi ciklon közelíti meg az országot: Vayu, a 2-es erősségű trópusi ciklon érkezik. A korábbi számítások szerint a ciklon érintette volna Gujarat állam part menti részeit, ezért 300 ezer embert evakuáltak a területről. Vayu azonban módosította útvonalát, kissé nyugatabbra fordult, így a legpusztítóbb vihartól megmenekülhetnek a szóban forgó települések – ugyanakkor heves esőzések és rendkívül erős szélviharok várhatók a térségben.

Forrás: AccuWeather

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Folytatódik a változékony időjárás, ami megviseli a frontérzékenyek szervezetét. Előfordulhat ízületi panasz, fejfájás, reakcióidő növekedés.

A légnyomás növekedni kezd.