Nagy hőségre, majd intenzív zivatarok megjelenésére figyelmeztetnek

2019. június. 26 11:15

Nagy területen másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt, csütörtökön pedig már zivatarok megjelenésére is számítani kell.

Szerdán a napi középhőmérséklet általában 25 fok felett, de elsősorban az Alföldön, Észak-Dunántúlon, nagyobb városokban elérheti vagy meghaladhatja a 27 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Vas és Pest megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki szerdára a hőség miatt. Az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön várhatóan az ország északkeleti, keleti részének kivételével 25-27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet a délnyugati országrészben a magasabb értékekkel. Csütörtökön délután az északkeleti megyékben többfelé kialakulhat zivatar, másutt csak egy-egy helyen kell megjelenésükre számítani. Zivatarok környezetében viharos (60-80 km/óra) széllökés előfordulhat. Csütörtök délután keleten egy-egy heves zivatarra van esély kisebb területen 90-100 km/óra feletti széllökés, kis területen nagy méretű jéggel (2-3 centiméter feletti átmérővel), illetve szintén kis területen felhőszakadás (több, mint 30 milliméter) kíséretében. Nyolc megyében továbbra is másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt, emellett több megyében a nagy mennyiségben lezúduló esőre figyelmeztetnek.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.