Öt megyében még másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt

2019. július. 02 11:24

A hidegfront előtt az ország jelentős részén még kedden is hőségre számíthatunk, majd szerdára már mindenütt mérséklődik a forróság.

A napi középhőmérséklet kedden általában 25, 26 fok körül, az Alföld nagy részén még 27 fok felett várható. Északnyugaton ugyanakkor már 25 fok alatti napi középhőmérséklet valószínű.

Kedden délután, este leginkább nyugaton és északkeleten várható helyenként zivatar, melyhez viharos (60-80 km/óra) szél, kisebb méretű jég társulhat. Északkeleten – kiemelten a Tiszántúl északi felén – egy-egy heves zivatar is kialakulhat 90 km/óra körüli szélrohammal és nagy méretű jéggel. Kedden Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád és Békés megyében érvényes másodfokú, a középső és északkeleti megyékben elsőfokú figyelmeztetés a hőség miatt. Az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A kedd esti óráktól a szerda déli órákig kisebb eséllyel a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön is előfordulhat zivatar.

Az OMSZ szerdára Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-kiskun és Csongrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok kialakulásának veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás