Öt megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes a heves zivatarok miatt

2019. július. 07 12:18

Vasárnap az egész országban figyelmeztetés érvényes a zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet.

Vasárnap napközben és este több hullámban valószínű zivatarok kialakulása. Heves zivatarokra is számíthatunk, erre délután leginkább a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon lesz esély. Késő délutántól emellett keleten, este délkeleten is kialakulhat intenzív zivatar, aztán az éjszaka második felében megszűnik a csapadék. Vasárnap a zivatarokat viharos (60-90 km/óra) vagy akár károkozó széllökés (nagyobb, mint 90 km/óra), jégeső (akár 2-3 centiméter) és helyenként felhőszakadás (több, mint 30-40 milliméter) kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Zala, Somogy, Baranya, Csongrád és Békés megyére másodfokú, míg az ország többi részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn hajnalban keleten, délkeleten a zivatarrendszer elvonulását ugyan zivatarok kísérik, azonban ezt követően a nap további részében veszélyes időjárási jelenség nem várható. Hétfőre nyolc Dunától keletre fekvő megyében érvényes figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás