Riasztás érvényes az érkező zivatarok miatt

2019. július. 13 9:36

Északnyugat felől megérkezett az a csapadékzóna, mely kiterjedt esőzést, néhol felhőszakadást eredményez hazánkban.

Szombaton napközben több helyen, éjfélig elszórtan valószínű zivatar az országban, ritkábban északnyugaton, környezetükben szélerősödés (50-70 km/óra), néhol (nagyobb eséllyel az ország délkeleti felében) felhőszakadás (30 milliméternél is több eső), illetve kis méretű jég előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki szombatra vonatkozóan a zivatarok kialakulásának veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Fejér, Komárom-Esztergom megyére. Továbbá elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok, valamint felhőszakadás miatt a teljes ország területén.

Vasárnap napközben a mainál kisebb számban, összességében szórványosan valószínű zivatar gyakrabban a középső és keleti területeken, de kisebb számban nyugaton is előfordulhat, lokálisan jelentősebb mennyiségű (20 milliméternél több) csapadékra azonban már csak délkeleten van esély, a többi, szombatihoz hasonló kísérőjelenség mellett.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes vasárnap a zivatarok kialakulásának veszélye miatt hazánk teljes területére vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.