Mindenkit meglepett, hol bújt meg az áradás elől egy tigris

2019. július. 22 16:27

Egy indiai nőstény tigris, amelyet a monszun okozta áradások űztek el természetes élőhelyéről, úgy döntött, hogy egy közeli házban pihen meg.

Indiában, Assam államban a hetek óta tartó árvíz arra kényszerített egy tigrist, hogy megszökjön a Kaziranga Nemzeti Parkból. Először csütörtök reggel észlelték, a nemzeti parknál az autópálya közelében. A tigris végül egy közeli otthonba menekült, ahol kényelmesen elfeküdt egy ágyon.

Nem meglepő, hogy az ott lakó család a helyiségből azonnal elmenekült, ahogy meglátták a tigrist. A tigris nagyon kimerült a megpróbáltatásoktól, ezért sziesztázott a tulajdonos ágyán. Pihenésében senki sem zavarta meg őt. Arrafelé nagyon nagy tiszteletet élveznek a vadon élő állatok.

Kép forrása: AFP

A Kaziranga Nemzeti Park dolgozói érkeztek, hogy visszajuttassák a tigrist a vadonba. Biztonságos menekülési útvonalat hoztak létre, ezzel egy órára blokkolva a forgalmat az autópályán. Ahhoz, hogy felébresszék az állatot, a csapat petárdákat használt. Csütörtök délután, mikor a tigris felébredt visszaterelték a biztonságos erdőbe.

Az idei monszun már legalább 78 ember halálát követelte Indiában és Nepálban. Ezen a héten Assam államban átlagosan közel 150 milliméternyi csapadék hullott naponta. Ez jóval több, mint az ilyenkor megszokott napi mennyiség.  Általában a területen naponta átlagosan 90 milliméter hullik ugyanezen időszakban.

Az monszun szélrendszere a nedvességet a Himalája lejtőinek nyomja. Ezért vannak a hegység déli oldalán, beleértve Assam államot is, nagyon heves esőzések.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.