Másodfokú figyelmeztetés érvényes az északkeleti megyékben

2019. augusztus. 01 11:38

Továbbra is kedvezők a feltételek hazánk nagy részén záporok, zivatarok kialakulásához. Északkeleten heves zivatarokra is számítani kell a délutáni órákban.

Csütörtökön a déli óráktól az ország északkeleti negyedében számíthatunk zivatarok kialakulására, amelyeket az intenzív csapadékhullás (10-25 milliméter) mellett viharos szél (70-90, esetleg 90 km/órát meghaladó széllökésekkel) és néhol nagyobb szemű jég (akár 2-4 centimétert meghaladó átmérővel) is kísérhet. Az esti, késő esti órákban a nyugati tájak fölé is besodródhat egy-két zivatar, ezekhez viszont heves események várhatóan nem kapcsolódnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt. További hét megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok és felhőszakadás kialakulásának veszélye miatt.

Pénteken egy közelítő hidegfront miatt nyugat felől csapadékzóna érkezik. Az eső, zápor mellett a nap első felében nyugaton, délnyugaton, később keletebbre is (nagyobb számban a déli megyékben) zivatarok kialakulása valószínű elsősorban felhőszakadás kíséretében. Az egész országban elsőfokú figyelmeztetés a várható zivatarok miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás