Hőségre, majd intenzív zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2019. augusztus. 12 11:47

A kedd hajnalban érkező hidegfront előtt még nagyon meleg levegő érkezik hazánk térségébe. Kedden már zivatarok kialakulására is számítani kell.

Hétfőn tetőzik a hőség. Az ország nagy részén 27 fok felett, a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli felén 29 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Az ország legnagyobb részén másodfokú, Bács-Kiskun, Baranya és Tolna megyében pedig a legmagasabb fokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt.

Kedden a hőség visszaszorul az ország délkeleti harmadára, 27 fok feletti napi középhőmérséklet már csak a Tiszántúlon várható. Másodfokú figyelmeztetés már csak Csongrád és Békés megyében érvényes a hőség miatt.

Kedd hajnalban a Kisalföldön és az Alpokalján, míg kedden napközben az Északi-középhegység térségében és északkeleten alakulhat ki kis eséllyel egy-egy zivatar. Kedden késő estétől már többfelé várható zivatarok képződése felhőszakadás, néhol viharos (60-80 km/óra) szél kíséretében, de a keleti megyékben még ekkor sem valószínű csapadék. Kedden kora hajnaltól reggelig az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon és a főváros térségében erős, a Fertő-tó vidékén és a Bakonyban viharos (60-70 km/óra) lökések kísérhetik.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás