Az északi és nyugati megyékben zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2019. augusztus. 29 11:21

A korábbi napoknál csütörtökön és pénteken kissé több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok, a hőséggel érintett terület viszont jelentősen csökken.

Csütörtök délután a Nyugat-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység vidékén van esélye néhány zivatar kifejlődésének. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Nógrád, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom, Veszprém és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Tizenkét megyében pedig a hőség miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken kissé több helyen, elszórt jelleggel lehet zivatar (legkisebb eséllyel a délnyugati és északi megyékben). A zivatarokat átmeneti szélerősödés (45-65 km/óra), intenzív csapadékhullás és esetleg kisebb szemű jég kísérheti. Kilenc északi megyében a zivatarok, öt déli és keleti megyében pedig a hőség miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés péntekre vonatkozóan.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Vasárnapig nem kell fronthatással számolni.

A légnyomás csökken.