Elszórtan zivatarok érkezhetnek, figyelmeztetés érvényes

2019. augusztus. 30 10:20

Hazánk nagy részén alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához a pénteki nap folyamán. Leginkább a középső országrészben és északon várhatóak.

Péntek délutántól éjfélig elszórt jelleggel, nagyobb valószínűséggel a középső országrészben és az Északi-középhegység tágabb környezetében kialakulhat zivatar, amelyet átmeneti szélerősödés (45-65, egy-egy helyen esetleg 65 km/óra felett), intenzív csapadékhullás és esetleg kisebb szemű jég kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre vonatkozóan zivatarok kialakulásának lehetősége miatt két megye kivételével a teljes országra.

A napi középhőmérséklet pénteken és szombaton is nagy területen 25 fok felett valószínű. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt Budapesten és tizenkét megyében.

Szombaton délután a Dunántúlon valószínűbb helyenként zivatar a péntekihez hasonló kísérőjelenséggel. A Dunántúl nagy részén elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok veszélye miatt. Hőség miatt a fővárosra és tizenegy megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.