Zivatarokra és hőségre figyelmeztetnek

2019. augusztus. 31 8:42

Helyenként kialakulhatnak zivatarok a hétvége során, azonban tartós, áztató eső nem rontja a strandidőt. Az ország nagyobb részén hőséggel telik a következő két nap.

Szombaton, a nap második felében helyenként alakulhat ki zivatar, erre elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegységben mutatkozik nagyobb esély. Az erősebb gócokat átmeneti szélerősödés (45-70 km/óra), intenzív csapadékhullás (egy-egy helyen 20 millimétert meghaladó mennyiség), esetleg kisebb méretű jégszemek kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra vonatkozóan zivatarok kialakulásának lehetősége miatt a Dunántúlra, a fővárosra, valamint négy északi megyére.

A napi középhőmérséklet nagy területen 25 fok felett valószínű. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt Budapesten és tizenegy megyében.

Vasárnap a délkeleti, keleti tájak kivételével alkalmasak lesznek a feltételek zivatarok kialakulására. Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ Budapestre és tizenhárom nyugati és északi megyére.

A Duna vonalától keletre várható hőség, Budapesten és hét megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a hét utolsó napján.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás