Riasztás érvényes zivatarok érkezése miatt

2019. szeptember. 02 10:10

Északnyugatra érkezik az a markáns hidegfront, mely kedden már a teljes országban visszaveti a hőmérsékleteket. Zivatarok kialakulása várható.

Hétfőn, napközben az ország északi, északnyugati felén, késő délutántól pedig a középső tájakon alakulhat ki zivatar. Ma legkisebb eséllyel délkeleten lehet zivatartevékenységre számítani. Környezetükben helyenként felhőszakadás (15-30 milliméter), viharos szél (60-75 km/óra) és jégeső előfordulhat. Délutántól az északi, északnyugati szelet a Dunántúl északnyugati tájain és a Dunántúli-középhegységben időnként viharos (általában 60-65, néhol ~70 km/óra) lökések kísérik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki zivatarok érkezése miatt a hétfői napra vonatkozóan Budapestre, valamint Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes járásaira.

Elsőfokú riasztás érvényes hétfőn felhőszakadás lehetősége miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Zala és Vas megyében.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar miatt négy keleti megye kivételével a teljes ország területén. Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ kilenc északi és nyugati megyére.

Ma a keleti, délkeleti megyékben 25 fok felett alakul a napi középhőmérséklet. Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt hétfőn.

Kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a várhatóan 70 km/órát meghaladó széllökések miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma megszűnik a fronthatás.

A légnyomás emelkedik.