Heves zivatarok kialakulása miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes

2019. szeptember. 09 11:58

A hidegfront a hétfői nap folyamán fokozatosan kelet felé helyeződik át, nyomában heves zivatarok kialakulására kell számítani.

Hétfőn kezdetben a középső országrészben, majd keletre helyeződve délután már a Dunától keletre, este, késő este a keleti határ közelében helyezkedik el az az intenzív csapadékrendszer, amelynek környezetében helyenként felhőszakadás (akár 30-50 milliméter csapadék), viharos (60-90 km/óra, néhol 90 km/órát meghaladó széllökés) szél és jégeső fordulhat elő. A rendszeren kívül másutt is kialakulhat néhol zivatar nagyobb eséllyel a Dunántúl déli, délnyugati felében viharos (55-70 km/óra) szél kíséretében a késő délutáni óráig. Hétfőn a déli órákig délkeleten egy-egy 65 km/óra körüli széllökés kialakulhat déli irányból.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre a Dunától keletre fekvő területekre és Fejér megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Folytatódik a változékony időjárás, ami megviseli a frontérzékenyek szervezetét. Előfordulhat ízületi panasz, fejfájás, reakcióidő növekedés.

A légnyomás növekedni kezd.