100 km/órás széllökésekre figyelmeztetnek

2019. szeptember. 29 10:47

Nagyon szeles idővel kezdődik a jövő hetünk egy hidegfront átvonulása miatt. Négy megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Hétfőn napközben egy hidegfront halad át az országon észak felől, amelynek hatására a délnyugati, déli területek kivételével többfelé viharossá (55-70 km/óra) fokozódhat az északnyugati szél, az északi megyékben helyenként 70-90 km széllökések valószínűek, de a déli, kora délutáni órákban egy-egy 90-110 km/órás széllökésre is van esély gomolyfelhők környezetében, nagyobb valószínűséggel a magasabban fekvő részeken. A front környezetében egy-egy zivatar nem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a viharos szél miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig másodfokú figyelmeztetés érvényes a viharos erejű széllökések veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.