Másodfokú figyelmeztetés érvényes öt északi megyében

2019. szeptember. 30 10:23

Az átvonuló hidegfront hatására az északi területeken viharossá fokozódik a szél. Délkeleten, keleten zivatarok kialakulására figyelmeztetnek.

Hétfőn napközben a délnyugati, déli területek kivételével többfelé viharossá (60-70 km/óra) fokozódik az északnyugati szél. Az északi megyékben helyenként erősen viharos (70-90 km/óra) széllökések is lehetnek. Előre láthatólag a déli, kora délutáni órákban egy-egy 90-110 km/órás széllökésre is van esély gomolyfelhők környezetében, nagyobb valószínűséggel a magasabban fekvő részeken. Az esti órákban csillapodik a légmozgás. Délelőtt északkeleten, délután a déli, délkeleti területeken egy-egy zivatar nem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a viharos szél miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig másodfokú figyelmeztetés érvényes a viharos erejű széllökések veszélye miatt. Hét megyében zivatarok kialakulása miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden északnyugaton, Sopron környékén a déli, valamint kora délutáni órákban a délnyugati szelet erős, időnként viharos (55-65 km/óra) lökések kísérhetik.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás