Fagyos volt a reggel az ország nagy részén

2019. október. 08 7:09

Megérkezett az idei első, jelentős fagy: az ország nagy részén fagypont köré, vagy az alá csökkent a hőmérséklet keddre virradóra. Keleten volt a hidegebb.

A szombati hidegfront az ilyenkor szokásosnál jelentősen hűvösebb időt eredményezett hazánkban, a lehűlés pedig a hétfői napon érte el a mélypontját. Az elmúlt éjszaka jórészt derült égbolttal telt, kedd reggelre nagy területen fagypont alá csökkent a hőmérséklet. A leghidegebb a keleti határszélen volt, Nyíradony környezetében -6 fokig hűlt a levegő. Az alábbi térképen a reggel 6 órás, 2 méteren mért hőmérsékletek láthatóak.

A következő napokban enyhülés várható, majd csütörtökön újabb hidegfront éri el hazánkat – azonban hajnali, reggeli fagyra ezúttal jóval kisebb területen nyílik esély. Péntektől jelentős melegedés várható, a szokásosnál több fokkal magasabb hőmérsékletek jellemzik majd időjárásunkat.

Térkép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Folytatódik a változékony időjárás, ami megviseli a frontérzékenyek szervezetét. Előfordulhat ízületi panasz, fejfájás, reakcióidő növekedés.

A légnyomás növekedni kezd.