Viharos széllökésekre és zivatarra figyelmeztetnek északnyugaton

2019. november. 03 11:09

Ma északnyugaton, hétfő reggel, délelőtt a déli megyékben alakulhatnak ki zivatarok, viharos széllökések kíséretében.

Vasárnap napközben az Észak-Dunántúlon a déli szelet kísérő legerősebb széllökések elérhetik a 60, Sopron környékén esetleg a 70 km/órát. Délután, este nyugaton kissé labilizálódik a légkör és minimális eséllyel zivatar is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron megyére, vasárnapra vonatkozóan. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes vasárnap zivatar kialakulásának lehetősége miatt Vas és Győr-Moson-Sopron megyékben.

Hétfőn reggel, délelőtt az Alföld délkeleti részén a déli szél viharossá (~65 km/óra) fokozódhat. A reggeli óráktól egy fronthoz kapcsolódóan nyugat, délnyugat felől egy intenzívebb csapadékzóna érkezik, melyben általában az ország déli felén zivatarokra is számítani lehet. Délelőtt a Dél-Dunántúlon, majd a Dél-Alföldön inkább az eső, zápor mellett beágyazott jelleggel, majd a front mögött újabb hullámban is valószínű zápor, zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulásának lehetősége miatt Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád megyékre, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma megszűnik a fronthatás.

A légnyomás emelkedik.