Mutatjuk a keddi esőzés útvonalát, óráról órára

2019. november. 05 11:25

Folytatódik a csapadékos időjárás, a keddi napon várhatóan szintén az ország északnyugati felében hull majd a legtöbb eső, ami akár újabb, 20 millimétert meghaladó mennyiséget jelenthet.

Egy ciklon vonul át felettünk, amelyhez kapcsolódóan – különösen az ország északi, északnyugati felén – nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani. Késő estig nagyjából a Nagykanizsa-Miskolc tengelytől északnyugatra 15-40 milliméter csapadék várható az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint – érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat a legfrissebb információkért. Elsősorban a Dunántúli-középhegység, Alpokalja, Nógrád térségében és Borsod-Abaúj-Zemplén megye északnyugati szegletében eshet a nagyobb mennyiség. Helyenként zivatar is kialakulhat.

Estétől, késő estétől fokozatosan kelet felé terjed, majd helyeződik át az intenzívebb csapadék. A délkeleti területekre szerdán a hajnali, reggeli órákban érkezik eső, azonban mennyisége elmarad az északnyugati tájakon várható csapadékösszegektől. Szerda délelőtt még a Tiszántúlon eshet, ott néhol megdörrenhet az ég is, majd a déli órák környékén ott is megszűnik a csapadéktevékenység.

Szerdán napközben nem várható számottevő eső hazánk területén, rövid szünetet tart tehát az esőzés. Késő este azonban délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, ismét elered az eső.

Az alábbi térképeken órás bontásban mutatjuk be az esőzés legvalószínűbb útvonalát kedd déltől szerda reggel 8 óráig, radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Kedd, dél

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szerda, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Vasárnapig nem kell fronthatással számolni.

A légnyomás csökken.