Nagy esőre, zivatarokra, majd sűrű ködre figyelmeztetnek

2019. november. 10 9:09

A felettünk húzódó nagy kiterjedésű csapadékzóna többfelé jelentős esőzést okoz, emellett helyenként akár zivatarok is kialakulhatnak. Vasárnap estétől egyre több helyen romlanak a látási viszonyok.

Az ismétlődő eső, zápor mellett egy-egy helyen zivatar is előfordulhat (eleinte főként a középső, majd a keleti területeken). A csapadékmennyiség a Pécs-Salgótarján sávban 15-25 milliméter között várható, de lokálisan akár a 30 millimétert is elérheti.

Vasárnapra Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megyére a nagy mennyiségű csapadék miatt, Hajdú-Bihar és Békés megyében pedig a zivatarok veszélye miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki hétfőre a jelentősen romló látási viszonyok miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya és Somogy megyére. Hétfőn délelőtt fokozatosan ritkul a köd, javulnak a látási viszonyok.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.