Szélvihart hoz Írország partjaira a Sebastien trópusi vihar

2019. november. 25 16:42

A várttal ellentétben Sebastien ismét erősödik, trópusi vihar erősségű széllel éri el Írország déli partját ma este. Anglia, Franciaország és Spanyolország is kap a viharból.

Újra erősödőben a Sebastien ex-hurrikán. Sebastien az Azori-szigetek északi részénél tart, a legkisebb jegyzett középponti nyomás 993,7 mbar (Flores Airport/Azori-szigetek), a legerősebb regisztrált széllökések pedig 101 km/órás erősségűek (Angra Do Herosimo/Azori-szigetek). A ciklon jelentős mélyülése, erősödése várható a következő 24 órában. Sebastien Nyugat-Európa felé mozog; középpontja Írország délnyugati területei felé veszi az irányt és valószínűleg kedden, a reggeli órákban éri el a partvidéket.

A 10 méteres átlagszél-előrejelzés alapján az állandó szél erőssége eléri a 80-90 km/órát Írország déli részén Sebastien partot érésekor, mely trópusi vihar erősségű szelet jelent.

Kedd éjfél:

Kedd, reggel 6 óra:

A modellek egyetértenek abban, hogy a legerősebb széllökések Írországot (a maximum Cork környékén várható), Anglia délnyugati részeit (Cornwall), Franciaország nyugati területeit és Spanyolország északnyugati részeit sújtják majd. A várható széllökések elérhetik a 120 km/órát, Galiciában (Spanyolország északnyugati része) akár a 130 km/órát is.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás