Rosszak a látási viszonyok északon

2019. december. 09 8:46

Az érkező front előtt az ország északi felén még többfelé sűrű ködfoltokra kell számítani, majd hétfő délutántól fokozatosan javulnak a látási viszonyok.

Általában az ország északi felén több helyen előfordulnak sűrűn ködös területek. A sűrű köd megmaradására legtovább az ország északkeleti harmadában van esély. A még fagyos ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Hétfőn délutántól délnyugat felől eső kezdődik, vegyes halmazállapotú csapadék nem valószínű. A Nagykanizsa-Budapest tengely mentén helyenként 15-20 milliméter körüli, vagy azt meg is haladó csapadékösszeg is várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Nógrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre a hétfői napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is változékony marad az időjárás. Hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt fáradékonyság, görcsös migrénes fejfájás előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.