Óráról órára a délután érkező csapadékzóna útvonala

2019. december. 13 11:35

Pár órás szünetet követően a késő délutáni órákban ismét elered az eső. Az intenzív csapadék zöme az éjszakai órákban hullik, napközben kelet felé mozog az esőzés.

Mediterrán ciklon intenzív csapadékzónája éri el hazánkat a késő délutáni órákban. A Dunántúl nyugati, északnyugati felén valószínű jelentős csapadék, 15-20 milliméter 12 óra alatt. Síkvidéken leginkább eső várható, de az Alpokalján, illetve a Bakonyban átmenetileg havas esőbe, esetleg tapadó hóba válthat a csapadék. A régió magasabban fekvő területein nagyobb az esélye jelentősebb tapadó hóréteg kialakulásának, síkvidéken legfeljebb olvadozó, néhány centiméteres átmeneti hóréteg képződhet.

Az éjszaka folyamán keletebbre is elered az eső, egyre csökkenő intenzitással. A Duna vonalát várhatóan a szombat hajnali, reggeli órákra éri el a csapadékzóna, a keleti országrészt pedig délutánra; itt már jóval kevesebb, 5 milliméter körüli mennyiség valószínű. Szombaton már csak egy-egy helyen fordulhat elő havazás, döntő részt eső várható.

Az alábbi térképeken órás bontásban bemutatjuk a csapadéktevékenység legvalószínűbb útvonalát péntek 18 óra és szombat 13 óra között, radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

December 13. péntek, 18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

szombat, dél

13 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is változékony marad az időjárás. Hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt fáradékonyság, görcsös migrénes fejfájás előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.