Mutatjuk, hol láthatunk hózáporokat

2023. december. 15 5:13

A Dunától keletre fekvő tájakon záporok, hózáporok kialakulására számíthatunk. Az Északi-középhegyégben néhány centiméteres friss hóréteg is kialakulhat.

Pénteken napközben a Nyugat-Dunántúlon, illetve a Dunától keletre akár nagyobb területen is zárt lehet a felhőtakaró, főként ezeken a tájakon fordulhat elő vegyes halmazállapotú záporos csapadék – egyre inkább hózápor. Másutt kevesebb felhő valószínű. Késő délutántól az említett felhősebb vidékeken is határozottabb felhőzetcsökkenés kezdődik. Főként a Dunántúlon és északkeleten több helyen kísérik élénk, néhol erős lökések az északi, északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű. Késő este -2, +3 fokra számíthatunk.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.