Mutatjuk, mikor ered el az eső, óráról órára

2023. szeptember. 18 14:00

Az éjszakai óráktól kezdődően északnyugat felől elszórtan várható csapadék hazánk területén. Térképeken szemléltetjük, hol várható öntözés.

Gyenge hidegfront érkezik, elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok – ugyanakkor nem fog mindenhol esni, több terület is szárazon marad. A hidegfront mindössze átmenetileg mérsékli néhány fokkal a nappali felmelegedés mértékét, jelentős lehűlésre tehát ezúttal nem kell számítani.

A zivatarcellákat intenzív csapadék (elsősorban északkeleten, illetve a délnyugati határvidéken lokálisan felhőszakadás), illetve erős, viharos széllökések, esetleg kisebb méretű jég kísérheti.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék kedd 0 óra és kedd 13 óra között. A kedd délután várható csapadékról a legfrissebb modellfuttatás tükrében holnap délelőtt számolunk be.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Térképeken szemléltetjük a hidegfront csapadékzónájának útvonalát.
14 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.