Heves zivatarok tartanak a főváros felé

2017. június. 16 17:23

Északnyugat felől intenzív zivatarok közelítenek Budapest irányába. Egy órán belül elérhetik az északabbra fekvő kerületeket.

Az első zivatarok átvonultak a főváros felett, de Szlovákia irányából újabb viharok, köztük egy szupercella lépett be az országba, amely szintén a főváros térségében fog átvonulni 19 óra körül. A zivatarok környezetében viharos széllökések, jégeső és felhőszakadás is előfordulhat. A zivatarok aktuális helyzetéről, várható előfordulásukról folyamatosan tájékozódhat veszélyjelzés és radar térképeinken.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A csütörtökön érkező hidegfront előtt 5 fokkal melegebb levegő érkezik, ami melegfront jellegű tüneteket vált ki az arra érzékenyeknél. Alvászavar akár azoknál is előfordulhat, akik nem frontérzékenyek, mert ez a meleg mindenki szervezetét megviseli. Éjszaka is csak 20 fok körüli hőmérsékletre hűl a levegő, ami megnehezíti a pihentető alvást. A következő nap fáradtság, kialvatlanság ingerültséget szül. Erős, néhol viharos szél is lehet, ami kicsit mérsékli a nagy hőséget.
A légnyomás süllyed.