Ónos eső veszélyére figyelmeztetnek északnyugaton

2021. január. 11 12:07

Hétfőn a délkeleti megyékben és a Tiszántúlon egy mediterrán ciklon okozhat havazást, majd kedd délutántól egy markáns hidegfront okozhat ónos esőt és kisebb havazást.

A hétfő délutáni óráktól dél felől újabb, többnyire gyenge intenzitású havazás kezdődik, amely késő estére egyre inkább a Tiszántúlra korlátozódik. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön – hozzávetőlegesen a Kaposvár-Nyíregyháza városok vonalától délkeletre – a hószállingózásból, gyenge havazásból újabb lepel – 3, 4 centiméter friss hó hullhat kedd reggelig (a több hó a Tiszántúlon várható). Kedd estétől észak, északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, amelyből északnyugaton, illetve az Alpokalján átmeneti gyenge ónos eső is kialakulhat, majd itt is a havazás lesz jellemző. Az északi megyékben a kedd éjfélig lehulló hó mennyisége lepel – 1, 2 centiméter között lehet, de szerda reggelig helyenként (főként az Északi-középhegység térségében) 5 centimétert meghaladó friss hó is összegyűlhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére, keddre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.