Bajnokok Ligája: a hólapát is előkerült Manchesterben

2021. május. 05 11:41

Az Etihad Stadion gyepszőnyegét szinte összefüggő, latyakos jég borította az első 45 percben.

A Bajnokok Ligája (BL) keddi elődöntőjében a Manchester City fogadta a Paris Saint-Germaint az idegenben elért 2-1-es siker után. Aki látta az első mérkőzést, azt nem érte váratlanul a végeredmény, meglepetést csak az Etihad Stadion gyepszőnyegének látványa okozott.

A mérkőzést végig szakadó esőben játszották a csapatok, de mivel a kezdő sípszó előtt már nem maradt idő a pálya alapos letakarítására, az első félidőben nagyobb gondot a nem sokkal korábban lezúduló jégeső okozott a játékosoknak.

Riporterek a jégesőben a mérkőzés előtti percekben (Laurence Griffiths/Getty Images)

Az ehhez fogható időjárás még brit földön is rendkívülinek számít májusban, a stadion gyepszőnyegét ugyanis szinte összefüggő, latyakos jég borította az első 45 percben.

Az első félidő még nehezített terepen zajlott (Laurence Griffiths/Getty Images)

A második félidőre a pályamunkások nagyrészt megtisztították a gyepet a jégtől, ami ez után jókora halmokban állt végig az oldalvonal mentén.

A szünetben előkerültek a hólapátok (Laurence Griffiths/Getty Images)

A mérkőzés a hazaiak 2-0-s győzelmével zárult, így története során először jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe a Manchester City, ahol a szerda esti Chelsea – Real Madrid párharc győztesével küzd majd meg a trófeáért.

Minden a helyére kerül (Laurence Griffiths/Getty Images)

A BL-döntőt május 29-én, az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban rendezik majd meg, remélhetőleg szárazabb körülmények között.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.