Mutatjuk, mikor várható eső a hidegfrontból, óráról órára

2021. szeptember. 29 10:13

A késő délutáni órákban, a nyugat felől érkező hidegfront hatására egyre több helyen elered az eső, helyenként akár zivatar is kialakulhat.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt, záporokat, zivatarokat szerda délutántól a csütörtök estig tartó időszakban. Kisebb csapadék már szerdán napközben is előfordulhat az országban, de a fronthoz kapcsolódó intenzív esőzés várhatóan először a Dunántúl északnyugati részén kezdődik el szerdán késő délutántól. Az esti és éjszakai órákban a csapadékzóna átterjed a középső és keleti országrészre is. A záporokból, zivatarokból összességében többfelé várható 10-20 milliméter csapadék, intenzívebb zivatarokban akár 30 milliméternél is több hullhat. A front várhatóan csütörtök este elhagyja az országot, ezt követően főként az északkeleti megyékben fordulhatnak elő helyenként futó záporok.

A folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Szerda 17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.