Kiadták a másodfokú figyelmeztetést nyugatra, nagy mennyiségű csapadék hullhat

2024. március. 11 8:52

Több hullámban érkezik a csapadék hétfőn napközben egy hullámzó frontrendszernek köszönhetően. Térségünkben a nap folyamán ciklon képződik.

Jelentős mennyiségű eső várható. Kedd reggelig, délelőttig a Dunántúl nyugati megyéiben területi átlagban ~20-30 mm eső hullhat, lokálisan efeletti csapadék is kialakulhat.

Ma a déli, kora délutáni órákban délkeleten a déli szelet egy-egy ~65-70 km/h-s lökés kísérheti. 

A HungaroMet Nonprofit Zrt. figyelmeztetést adott ki hétfőre a nagy mennyiségű csapadék veszélye miatt öt vármegyére. Másodfokú figyelmeztetés érvényes Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyére, ahol 24 óra alatt a 30 mm-t is meghaladhatja a lehulló csapadék mennyisége. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes Somogy és Veszprém vármegyére vonatkozóan, ahol 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes Csongrád-Csanád vármegyére is, ahol a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Kedden északnyugaton előreláthatólag az esti órákig az északnyugati szelet viharos (60-75 km/h) lökések kísérhetik, kissé nagyobb területen késő délelőttől, délutánig. 70 km/h feletti széllökésre egész nap több alkalommal elsősorban Sopron térségében van nagyobb esély.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.