Zivatarrendszer vonul végig az országon

2024. május. 21 4:48

Kedden délutánig még sokat süt a nap, majd délnyugat felől északkelet felé haladva vonalba rendeződött zivatarok vonulhatnak végig az országon. A délnyugati területeken jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat.

Kedden a felhősebb nyugati tájak kivételével a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. A déli órákig főként a Nyugat-Dunántúlon lehet csapadék, majd délután délnyugat felől erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és zivatarrendszer érkezik, amely idővel északkelet felé helyeződik át. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti, nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon heves zivatar is valószínű. Zivataroktól függetlenül megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 31 fok között alakul, de a borongósabb nyugati tájakon hűvösebb maradhat az idő. Késő este 17, 20 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
 
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Egy hideg légörvény okoz zivatarokat országszerte. Zivatarok környezetében izgatottság tapasztalható és az allergiások tünetei súlyosbodhatnak.
A légnyomás emelkedni kezd.