Szinte az egész országban hófúvásra, viharos szélre figyelmeztetnek

2019. január. 06 10:21

A vasárnap délután érkezett hidegfront mögött erős északi áramlással érkezik a hideg levegő térségünkbe. Viharos szélre, helyenként hófúvásra is számítani kell.

Hétfő hajnalig elszórtan (nagyobb eséllyel középen és nyugaton) kisebb havazás, hózápor előfordulhat. Hétfő estétől északnyugat felől kezdődik havazás (lepel – 4 centiméter), amely éjfélig várhatóan a Dunántúl északnyugati felére jut el. Vasárnap a gyakran megerősödő, a Dunántúlon több helyen viharossá (60-70, néhol akár 70 km/órát meghaladó széllökés) fokozódó északnyugati, északi szél a hó állagától függően hófúvást okozhat, elsősorban a Dunántúli-középhegység 300 méter feletti területein illetve az ország keleti harmadán. A Dunántúlon estétől mérséklődik a légmozgás, illetve szűnik meg az esetleges hófúvás.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád, Heves, Bács-Kiskun és Csongrád megye kivételével elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a viharos széllökések és a hófúvás veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfő délelőtt az északkeleti területeken még továbbra is erős északi szélre kell számítani, amely újabb hófúvást okozhat. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú Bihar megyére elsőfokú figyelmeztetés érvényes a hófúvások miatt hétfőre vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Csűrötökön érkezik a következő ciklon. Addig frontmentes időre van kilátás.

A légnyomás csökken.