Viharos szél és sűrű köd nehezíti a közlekedést

2019. december. 19 22:13

Az Északi-középhegység térségében még a köd csökkenti a látási viszonyokat, ugyanakkor északnyugaton a közeledő front előtt viharossá fokozódó szél nehezíti a közlekedést.

Az Északi-középhegység tágabb környezetében jelenleg is tapasztalható köd a péntekre virradó éjszaka még nagyobb területre terjedhet ki. Pénteken napközben szintén az Északi-középhegység területén (inkább annak északi oldalán) maradhat meg tartósabban a köd, viszont már a délelőtti órákban jelentősen javulhatnak a látási viszonyok a térségben. Pénteken délelőtt a Dunántúl északnyugati felén megerősödik a déli, délkeleti szél, amelyet 65 km/óra körüli legerősebb lökések kísérhetnek. A Kisalföldön, Sopron térségében és a magasabban fekvő területeken 70 km/óra feletti széllökések is előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a pénteki napra vonatkozóan a tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest és Heves megyére. Győr-Moson-Sopron megyében pedig a viharos széllökések veszélye miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás