Kibocsátás mentes repülőké a jövő

2022. február. 12 9:55

A hagyományos repülőgépek hajtóműveiben jelenleg nem használnak szennyezőanyag-szűrő berendezést, így az elégő kerozin súlyosan szennyezi a légkört, ezáltal a környezetünket.

A Zeva nevű cég, amelynek székhelye Tacomában (Washington állam, USA) található, egy egészen új repülési lehetőséggel állt elő. A teljesen elektromos függőleges fel- és leszállási (eVTOL) repülőgép-koncepciót hozott létre, beleértve a Zero (Zero-emissions Electric Vertical Aircraft) nevű prototípust, amely alternatív lehetőségeket kínál az embereknek a napi ingázáshoz.

A ZEVA reméli, hogy az eVTOL nem csak pilótáknak, hanem bárki számára lehetővé teszi, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül jussanak el egyik helyről a másikra.

A ZEVA január 9-én tesztelte Zero eVTOL járművét. A ZEVA Zero egy egyszemélyes légijármű, melynek nyolc darab zéró kibocsátású elektromos propellere van. A járművet úgy tervezték, hogy egy parkolóban elférjen egy átlagos autó parkolóhelyén. 80 kilométer megtételére képes egy töltéssel. Sebessége pedig akár 257 kilométer/óra is lehet.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A tegnapi melegfronti hatás után most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg az időjárás. Ilyenkor aluszékonyság, reakció idő növekedés, szédülés, ízületi panaszok, alvászavarok és vérnyomás ingadozás előfordulhat.
A légnyomás emelkdik.