Mutatjuk, mikor várható csapadék a ciklonból, óráról órára

2023. december. 12 18:10

Újabb kiadós mennyiségű eső zúdul térségünkre. Képgalériában mutatjuk be, mikor vonul át a nagy kiterjedésű csapadékzóna.

Kedd este újabb ciklon éri el hazánkat. Nyugat felől egyre többfelé kell csapadékra számítani. Országszerte várható eső, hazánk déli kétharmadán 20 milliméter feletti mennyiség valószínű, sőt a délnyugati megyékben akár 30 milliméter is összejöhet csütörtök reggelre.  

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék kedd este 20 óra és csütörtök reggel 6 óra között. 

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
35 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.