Csípős fagyok jönnek a jövő héten

2023. november. 19 5:05

Jövő hét elején ismét melegszik időjárásunk, majd szerdán újabb markáns hidegfront vonul át térségünk felett. Hatására a hét közepén erősebb fagyok is előfordulhatnak.

Vasárnap napközben frontális felhőzet vonul kelet felé, így többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Délutántól nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, majd ott gomolyfelhők képződnek. Az ország északkeleti felén, harmadán egész nap borult marad az ég. Elszórtan eső, zápor, északkeleten havas eső előfordulhat, a magasabban fekvő helyeken átmeneti gyenge ónos eső is eshet. Legkisebb eséllyel a délkeleti részeken fordulhat elő csapadék. A délire forduló szél csak néhol élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb lesz. Késő este 2, 7 fokra számíthatunk.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.