Erős, viharos szelet kapunk karácsonyra

2023. december. 18 13:42

A hét második felében érkezik az időjárás-változás: mozgalmasabb napok elé nézünk. Péntektől egyre nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél.

Kedden a látási viszonyok javulnak, zsugorodik a rétegfelhőzet, de főként az Északi-középhegység tágabb térségében és kisebb körzetekben máshol is tartósan borult, párás marad az idő, az ország más részein túlnyomóan derült lesz az ég. A borult tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 12, a tartósan borult, párás részeken 0 és +5 fok között valószínű. A magasabban fekvő tájakon enyhébb lehet az idő.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.