Idén megrázhatja szakállát a Mikulás?

2023. december. 03 5:01

Átmenetileg nyugodtabbra fordul időjárásunk, kevés helyen lehet csapadék. Kedd este újabb mediterrán ciklon éri el hazánkat, amelyből szerdán többfelé számíthatunk havazásra, havas esőre, keleten esőre is.

Vasárnap reggel, délelőtt északnyugat felől csökken a felhőzet, így az ország nagy részén napos időre lehet számítani általában kevés, a középső országrészben több gomolyfelhővel. Kivételt képez ez alól a keleti határvidék térsége, ahol egész nap borult maradhat az ég. Északkeleten havazás, hózáporok továbbra is előfordulhatnak, arrafelé néhány centiméteres vékony hólepel kialakulhat. Továbbra is nagy területen kísérhetik erős lökések az északnyugati, nyugati irányú szelet, estére csillapodik a légmozgás. A Bakony térségében gyenge hófúvás még előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. Késő este -1, -7 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.