Ilyen időnk lesz a hosszú hétvégén

2016. október. 27 14:40

Sok felhő, kevés napsütés, sokszor kellemetlen hűvös napok jönnek. Hajnali fagyokra is fel kell készülni - aki még nem váltott téli gumira, itt az ideje.

Csütörtök – október 27.

Ma néhány órás napsütés szinte mindenütt várható az északnyugatról délkeletre vonuló változó mennyiségű felhőzet mellett. Számottevő csapadék sehol sem lesz. Az időnként megélénkülő szél estére mindenütt mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1014 fok között alakul. Késő estére 1-7 fok közé hűl le a levegő.

 

Péntek – október 28.

Hajnalra többfelé párássá válik a levegő, elsősorban a Dunántúl keleti felén és az Északi-középhegységben kell ködre, az Alföld délkeleti felén alacsonyszintű rétegfelhőzetre számítani.

Napközben jellemzően napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között várható, napközben 10 és 15 fok körül lesz a maximális felmelegedés.

 

Szombat – október 29.

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Hajnali ködre és néhol futó záporra lehet számítani.

Az erős északnyugati szelet néhol viharos széllökések kísérik, de a délnyugati határ mentén mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 5-10 fok között alakul, de a hajnalban még szélcsendes északkeleti és délnyugati tájakon 0 és +5 fok között várható. Napközben 11-17 fokig emelkedik a hőmérséklet.

 

Vasárnap – október 30.

Némi napsütésre van remény a jellemzően változóan felhős időben. Csapadéknak kicsi a valószínűsége. Hűvösebb lesz, mint szombaton: 8-13 foknál nem nagyon lesz melegebb.

 

Hétfő – október 31.

Borongós, párás, nyálkás idő ígérkezik. Esőre, szitálásra számíthatunk, főleg délután. Reggel 0-2, délután 7-10 fok körül alakul a hőmérséklet.

 

Kedd – november 1.

Kedden is marad többnyire felhős az ég, néha előfordulhatnak rövidebb napos időszakok. Csapadékra kisebb az esély, mint előző nap, a hőmérséklet sehol nem emelkedik 10 fok fölé.

 

sopronSopronban így alakul a következő napok időjárása – ha a saját települését szeretné látni, ide kattintson.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.