Megenyhül a tél, kicsit fellélegezhetünk

2016. december. 07 7:14

Az elmúlt fagyos napok után, amikor az éjjeli mínusz 8-10 fok sem volt ritka, átmeneti enyhülést ígér a hétvége.

SZERDA

A ködfoltok fokozatosan zsugorodnak, több-kevesebb napsütés szinte mindenütt valószínű. Felhősebb körzetek a keleti és középső országrészben lehetnek. Eleinte néhol hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1-5 fok lesz. Késő estére -6 és -1 fok közé hűl le a levegő.

CSÜTÖRTÖK

Hajnalra nagy területen köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amelynek nagy része a déli órákra feloszlik, és általában néhány órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok, az éjszakai -2 és -8 fok között valószínű, de egyes fagyzugokban néhány fokkal hidegebb lehet.

PÉNTEK

Az ország egy részén éjszaka képződő, terjeszkedő köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet délelőtt nagyrészt feloszlik, és többnyire gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A középső országrészben megélénkül az északnyugati szél. Nappal 2 és 9 fok, éjjel 0 és -6 fok között alakulnak a maximumok.

HÉTVÉGE

A szombat napsütéses, fátyolfelhős lesz, csapadék nélkül, néha feltámadó délnyugati széllel. Kora délutánra 5-10 fok közé is felmelegedik majd a levegő.

Vasárnap hajnalban még sok helyen fagyni fog, de nap közben délnyugaton délutánra a 10 fokot is elérheti a felmelegedés. Az este érkező hidegfront vet véget az átmeneti enyhülésnek feltámadó széllel, nyugaton akár már esővel.

sopron-idojaras-161207-14

Sopronban várhatóan így alakul az időjárás – a képre kattintva kiválaszthatod saját városodat is a Kiderül.hu címlapjának tetején.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.