Napról napra magasabbra kúszik a hőmérséklet

2024. június. 27 12:42

Pénteken még több helyen, de a hétvégén már csak elvétve alakul ki egy-egy zápor, sok napsütésre számíthatunk. Vasárnap pedig ismét több helyen emelkedhet 35 fok fölé a maximumhőmérséklet.

Pénteken a pára, köd megszűnik, a rétegfelhőzet szakadozik, ismét egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés a napsütés mellett. A déli óráktól újra nő a záporok, (elsősorban felhőszakadással kísért) zivatarok számossága, amelyek legkevesebb helyen a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínűek. Este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 32 fok között valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

 
5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.