Nem sok örömünk lesz a hétvégi időjárásban

2016. október. 28 9:45

Több-kevesebb napsütésre azért számíthatunk, és szerencsére komoly csapadék nem várható. Hajnalban több helyen kell fagyra számítani, de kirándulni azért még jó lesz az idő. Ráadásul vasárnap egy órával tovább alhat, aki nem felejti el az órát átállítani.

 

Péntek – október 28.

A korábban képződött köd és alacsonyan ülő rétegfelhőzet délelőtt mindenütt feloszlik, azt követően jellemzően napos idő várható fátyolfelhőkkel. Csak estétől érkeznek valamivel vastagabb felhők észak felől.

Csapadék nem valószínű. A hőmérséklet délután 10 és 15 fok között alakul, az északnyugati területeken lesz a legmelegebb. Késő estére 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

 

Szombat – október 29.

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati határ közelében hajnalra köd képződik, amely napközben fel is oszlik.

Legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor.

Az erős északnyugati szelet néhol viharos széllökések kísérik, de a délnyugati határ mentén mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 5-10 fok között alakul, de a hajnalban még szélcsendes északkeleti és délnyugati tájakon 0-5 fok között várható.

 

Vasárnap – október 30.

Változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal.

Északkeleten, illetve kis valószínűséggel nyugaton futó zápor előfordulhat.

Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, csupán az északkeleti és délnyugati tájakon lesz mérsékelt a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2-7 fok között várható, de a szélcsendes vidékeken -1 és +2 fok között valószínű.

 

Hétfő – október 31.

Borongós, párás, nyálkás idő ígérkezik. Esőre, szitálásra számíthatunk, főleg délután. Reggel 0-2, délután 7-11 fok körül alakul a hőmérséklet.

 

Kedd – november 1.

Inkább délelőtt számíthatunk némi napsütésre. Elszórtan néhol záporeső előfordulhat. Reggel 0-5 fok lesz, és sem lesz 10 foknál melegebb.

 

sopronSopronban így alakul a következő napok időjárása – ha a saját települését szeretné látni, ide kattintson.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.