Több évszak is belefér a mai nap időjárásába

2023. december. 01 5:10

Térségünk időjárását továbbra is mediterrán ciklon határozza meg. A légörvény hazánk déli területeire nagyon enyhe levegőt szállít, míg ezzel szemben északon a hőmérséklet éppen csak fagypont felett alakul.

Pénteken többnyire borult lesz az ég, és az ország nagy részén továbbra is esőzés várható. Többfelé kiadós csapadékmennyiség gyűlhet össze, a legtöbb a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. A déli megyékben délutántól fokozatosan szakadozni kezd a felhőzet, és ezzel együtt a csapadékhajlam is szűnik. Az északira, északkeletire forduló szél általában mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 16 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő este 0, +10 fokra számíthatunk.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.