Változékony időjárás esővel, széllel

2024. március. 12 5:27

A Kárpát-medence felett kimélyülő ciklon hatására a Dunántúlon kedden is borús, esős idő várható, ugyanakkor az alföldi területeken a nap is kisüthet.

Kedden a Dunántúlon továbbra is erősen felhős marad az ég, és szórványosan valószínű ott eső, zápor. Másutt a felhős idő mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és főként a Tiszától nyugatra lehet még kisebb záporeső. A Dunántúlon az északnyugati szél megerősödik, északnyugaton viharossá is fokozódik, keleten legfeljebb élénk lökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, a naposabb tiszántúli vidékeken akár 16, 17 fokot is mérhetnek. Késő este 6, 9 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése

Fotók: Getty Images

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.