Viharos szélre kell holnap számítani, öt megyében figyelmeztetést adtak ki

2017. március. 09 14:17

Pénteken a Nyugat-Dunántúlon és a Bakony térségében az északi szél legerősebb lökései reggeltől 70 km/h körül alakulhatnak.

péntek

Az ország nagyobb részén többnyire erősen felhős lesz az ég, csak a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten szakadozik, vékonyodik a felhőzet, és ezeken a részeken akár hosszabb időre is kisüthet a nap.

Napközben elsősorban az ország középső harmadán fordulhat elő több helyen eső, zápor.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, de az Északi-középhegység völgyeiben gyenge fagy is lehet az éjszaka első felében. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 11 fok között valószínű, de Szabolcsban 13, 14 fok is lehet.

szombat

Változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Néhol zápor előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet eleinte többfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lökések kísérik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.

vasárnap

A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, néhol záporeső kialakulhat. Az északi szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között valószínű.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.