A Titanic sorsára fog jutni az elszabadult tiszai komp

2017. február. 15 9:49

Még mindig a jég fogságában vesztegel a folyó medrében az a körülbelül 80 tonnás komp, amit hétfő este sodort el a jeges ár Tiszagecséről.

Szilágyi Sándor, a település polgármestere közölte: kedd hajnalban egy órakor indult meg az addig teljesen beállt jég a csegei partoknál, és fél óra múlva már eltűnt a komp a szemük elől. Az elszabadult vízi jármű csaknem 25 kilométert sodródott a jeges árban kedd délutánig, most a tiszafüredi hídtól két-három kilométerre északra vesztegel a folyó medrében, ott, ahol ismét beállt a jég. Szilágyi szerint ha továbbra sem tudnak majd a komphoz férni akkor az valószínűleg el fog süllyedni.

Éjjeliőrrel vitte a jég a kompot 

A jeges ár a tiszacsegei kompnak a Tisza fenekén lévő drótkötelét hétfő reggel sodorta el, ami berántotta a parton lévő járművet a folyóba. Mindez olyan hirtelen történt, hogy a kompon tartózkodó éjjeliőrnek nem sikerült elhagynia a gyorsan sodródó járművet. Őt a honvédség helikopterrel mentette ki hétfő délután.

Címkék:
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.